Een nieuw begin

Terugkeer in het eigen of aangepast werk bij de eigen werkgever is waar de meeste arbeidsongeschikte medewerkers op hopen. Als dit niet mogelijk is, start de begeleiding tweede spoor en is een nieuwe baan bij een andere werkgever een mooie kans voor een medewerker. Onze individuele, persoonlijke aandacht én aanpak voor iedere medewerker blijkt vanaf de eerste dag zijn vruchten af te werpen: met het positieve resultaat voor ogen, een actieve instelling en ‘het oog op de bal’ lukt het medewerkers samen met onze werkadviseurs zo’n nieuw begin vaak verrassend snel dichterbij te halen.

 

Kansen in kaart

Wat zoekt, kan, wil en verwacht de medewerker van de nieuwe baan? RondomWerk stelt de medewerker centraal als uitgangspunt bij de re-integratie tweede spoor. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar liggen de kansen? Wij zijn sterk gericht op het denken in kansen in plaats van onmogelijkheden. Samen gaan we jouw talenten vertalen naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onderling vertrouwen en duidelijkheid voor alle betrokken partijen vormen de basis voor een succesvolle begeleiding.

Waar is overbrugging nodig om de stap naar een nieuwe werkomgeving te maken? Welke vacatures zijn er in de regio Noord-Brabant? Passen ze direct of is er (nieuwe) werkervaring nodig om ervoor in aanmerking te komen? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? Allemaal vragen waarop onze werkadviseur de medewerker het antwoord helpt vinden in de eerste fase van de begeleiding. Zo maken zij samen de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

 

Sollicitatie-activiteiten en innovatieve jobsearching

Het vinden van geschikte vacatures kost veel tijd en aandacht. Daarom werken wij met een innovatief vacaturezoekprogramma en  onderzoekt de werkadviseur met de medewerker welke andere kanalen kansen bieden in de regio Noord-Brabant. In de tussentijd  begeleidt hij de medewerker op maat bij zijn zoek- en sollicitatieproces, bij het ontwikkelen van de sollicitatievaardigheden.

Werkervaringsplaats

Het netwerk van RondomWerk is sterk in de regio Noord-Brabant. Om de medewerker te helpen ook buiten de bekende kaders te kijken en het arbeidsritme te handhaven, introduceert onze werkadviseur hem bij werkgevers waar hij (nieuwe) werkervaring kan opdoen op een werkervaringsplaats. De ervaring leert dat deze aanpak de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm vergroot.

 

Vragen staat vrij

Meer weten over begeleiding tweede spoor volgens RondomWerk? Neem vrijblijvend contact op. Onze werkadviseur bij u in de regio Noord-Brabant geeft graag antwoord op uw vragen.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach