WAAROM EEN ARBEIDSDESKUNDIG ONDERZOEK?

Vaak op advies van de bedrijfsarts of Arboarts kan er, als een medewerker bijna een jaar ziek is, met een arbeidsdeskundig onderzoek worden onderzocht wat de re-integratiemogelijkheden zijn van deze zieke werknemer. De professionele arbeidsdeskundigen van RondomWerk in de regio Voorburg adviseren u concreet en onderbouwd over de inzetbaarheid en arbeidsmogelijkheden van uw langdurige zieke medewerker. De arbeidsdeskundige onderzoekt wat nog wel kan in eigen werk of in de organisatie of doet een uitspraak over passende functies op de arbeidsmarkt. Zo neemt u de juiste vervolgstappen in de re-integratie van de zieke medewerker in Voorburg.

NUT EN NOODZAAK VAN EEN ARBEIDSDESKUNDIG ONDERZOEK

Stel, u krijgt als goede werkgever in de regio Voorburg te maken met een langdurige zieke medewerker. Zeer vervelend voor de werknemer, maar ook voor u als werkgever. Vanuit de wetgeving komen er allerlei regels op u af inzake dit verzuimdossier. Dan is het fijn RondomWerk te kunnen inschakelen als uw professionele gesprekspartner die met u meedenkt en doorpakt! Onze doortastende arbeidsdeskundigen voorzien u en uw werknemer van concreet en toepasbaar advies en maken een inschatting van het mogelijke WIA oordeel. Met deze adviezen kunt u de juiste koers varen in de re-integratie van uw medewerker.

WAT ZIJN PASSENDE FUNCTIES?

De arbeidsdeskundigen van RondomWerk maken gebruik van een innovatieve functieselectie-tool om een toetsing te verrichten van passende functies op de arbeidsmarkt. Dit systeem is vergelijkbaar met het CBBS systeem van het UWV. Aan de hand van het belastbaarheidsprofiel van de medewerker wordt helder in beeld gebracht:

1) of de eigenlijke functie van de medewerker nog passend is of passend is te maken

2) of er binnen uw organisatie andere, duurzaam passende functies zijn voor de medewerker

3) of zijn er passende functies te onderzoeken bij andere werkgevers in de regio Voorburg?

Aan de hand van een aantal documenten in het verzuimdossier maakt de arbeidsdeskundige een weging tussen de functiebelasting en functie-eisen en het inzetbaarheidsprofiel van uw zieke werknemer. Deze uitkomsten worden helder en concreet omschreven in de arbeidsdeskundige rapportage. Met deze toetsing van externe functies is RondomWerk onderscheidend ten opzichte van reguliere arbeidsdeskundige onderzoeken in Voorburg en omstreken waarin alleen de interne functies worden gewogen. Deze professionele insteek is ook voor u als werkgever in de regio Voorburg binnen handbereik door contact op te nemen met RondomWerk. Onze arbeidsdeskundigen komen bij u langs op de werklocatie voor een persoonlijke kennismaking met u en uw medewerker.

CONTACT MET RONDOMWERK

U wilt toch ook het beste advies over de re-integratie van uw medewerker? En wordt voorzien van een betaalbaar en professioneel arbeidsdeskundig rapport. Wij staan u graag te woord en kunnen op korte termijn een afspraak plannen in de regio Voorburg.

Wat Rondomwerk voor u kan betekenen


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Christa Paauwe, werkadviseur/jobhunter/sales