Re-integratiebureau Rondomwerk brengt met een arbeidsdeskundig onderzoek in Oosterhout de arbeidsmogelijkheden en inzetbaarheid van uw zieke medewerker duidelijk in kaart. Kan de medewerker op korte termijn terugkeren in de eigen functie of met aangepast werk of moet er worden gezocht naar een andere passende functie binnen of buiten de organisatie? RondomWerk denkt mee, pakt aan en pakt door.

BRENG DE MOGELIJKHEDEN IN BEELD?

Door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek in de omgeving van Oosterhout biedt de arbeidsdeskundige van RondomWerk een professioneel oordeel over de mogelijkheden van de medewerker in het benutten van restverdiencapaciteit. Het mogelijke WIA-oordeel van het UWV wordt ingeschat.

  • Past het huidige werk van uw medewerker nog?
  • Is het mogelijk om het huidige werk passend te maken?
  • Zijn er binnen uw organisatie andere passende functies voor uw medewerker?
  • Is het mogelijk om uw medewerker te begeleiden naar passend werk bij een andere werkgever?

In het arbeidsdeskundig onderzoek adviseert onze arbeidsdeskundige u over de mogelijke vervolgstappen voor de re-integratie van uw uitgevallen medewerker. Dit is met name aan de orde wanneer het eerste jaar van uitval eindigt. Er dienen dan belangrijke keuzes gemaakt te worden over het einddoel van de re-integratie: gaat de werknemer terug in de eigen functie of een andere functie binnen de huidige of een andere werkgever.

Aanpak arbeidsdeskundig onderzoek Oosterhout

Op basis van FML of inzetbaarheidsprofiel, eventueel een Deskundigen Oordeel en een organisatie- en functiebeschrijving voert de arbeidsdeskundige in de regio Oosterhout het arbeidsdeskundig onderzoek uit. De daadwerkelijke werkplek wordt bekeken en er worden gesprekken gevoerd met de opdrachtgever, de betrokken medewerker, en aansluitend met beiden.

TOETSING VOLGENS HET CBBS VAN HET UWV

Tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek in Oosterhout doet de arbeidsdeskundige een toetsing van de externe functies met behulp van een functieselectiesysteem. Dit maakt RondomWerk onderscheidend. Het functiesysteem is vergelijkbaar met het CBBS systeem van het UWV. Aan de hand van ingebrachte gegevens geeft het systeem een voorselectie van beroepen. Op basis van deze voorselectie maakt de arbeidsdeskundige handmatig een eindselectie. Hiervoor worden de functiebelasting en functie-eisen vergeleken met de functionele en persoonlijke mogelijkheden van de medewerker. Wanneer u doorgaat met een re-integratie tweede spoor biedt het arbeidsdeskundig onderzoek een goed vertrekpunt. Voor een re-integratie tweede spoor traject in Oosterhout kunt u ook bij RondomWerk terecht.

Neem vrijblijvend contact op als u meer wilt weten over het arbeidsdeskundig onderzoek in de omgeving van Oosterhout. Wij helpen u graag verder.

Wat Rondomwerk voor u kan betekenen


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie