Terugkeer in het eigen of aangepast werk bij de eigen werkgever is waar de meeste arbeidsongeschikte medewerkers op hopen. Als dat (nog) niet duidelijk is moet er naast de activiteiten in Spoor 1 Spoor 2 re-integratie starten. Dit kan het begin zijn van een nieuw (werk)leven. Zeker als bij de start genoeg aandacht is voor de eerdere werkervaring, ambitie, zoekrichting en persoonlijke kwaliteiten van de medewerker.  Iedere medewerker wordt vanaf dag één persoonlijk en individueel begeleid door onze enthousiaste en ervaren werkadviseurs . Resultaatgericht en met ‘het oog op de bal’. Deze aanpak en onze actieve instelling werkt.

Vragen maakt vrij

Wat zoekt  de medewerker in een nieuwe baan? Wat wil de medewerker nu echt? Waar liggen de kansen op de huidige arbeidsmarkt? Is er overbrugging nodig om deze stap te maken?  Zijn er voldoende vacatures in de zoekrichting?  Wat heeft de medewerker nog nodig om aan te kunnen sluiten bij de nieuwe functie? Kan de medewerker zijn huidige functie en het bedrijf ‘loslaten’? In de eerste fase van de spoor 2 re-integratie zoekt onze werkadviseur op al deze vragen met de medewerker het antwoord.  Zo maken zij samen de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

Sollicitatie-activiteiten en jobsearching

Het daadwerkelijk solliciteren kost veel energie en de begeleiding is altijd op maat. Waar de één behoefte heeft aan gerichte begeleiding in het leren schrijven van brieven en het vinden van passende vacatures in de regio Bergen op Zoom, wil de ander liever zelfstandig werken in de e-learning module waarin hij bijvoorbeeld leert de digitale presentatie te verbeteren of de wijze van netwerken te verbeteren. De innovatieve vacaturezoekmachine van RondomWerk ondersteunt  het zoeken van passende vacatures optimaal en efficiënt

Onderzoeken wat wel kan

Het netwerk van RondomWerk in Bergen op Zoom is sterk. Om de stap naar een nieuwe functie te kunnen maken introduceert onze werkadviseur de medewerker bij bedrijven in de regio Bergen op Zoom waar hij nieuwe werkervaring kan opdoen. Dit helpt de medewerker om weer een arbeidsritme op te bouwen of te handhaven en biedt de kans om in de werkervaringsplaats nieuwe competenties te ontwikkelen. Deze aanpak de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm vergroot.

Verdient uw organisatie ook de persoonlijke aanpak van RondomWerk?

Bel vandaag nog met een van onze specialisten in Bergen op Zoom over spoor 2 re-integratie naar 085 -040 25 99.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie