facebookpixel Nieuwe WIA-Maatregel Versnelt Beoordeling vanaf 1 juli 2024

Per 1 juli nieuwe tijdelijke maatregel WIA-beoordelingen van start

Per 1 juli 2024 gaat een tijdelijke maatregel in die van (positieve) invloed kan zijn op zowel de snelheid van de WIA-beoordeling, als de uitkomst daarvan.

 

Al enkele jaren kampt het UWV met enorme achterstanden in de sociaal medische beoordelingen. De werkgevers die wij begeleiden, ondervinden hiervan veel last tijdens de WIA-keuring en herbeoordelingen van hun medewerker. Na de tijdelijke versnelde 60+ WIA-keuring volgt er nu een nieuwe tijdelijke maatregel die de achterstanden verder terug moet dringen.

 

Deze maatregel wordt toegepast op langdurig arbeidsongeschikte medewerkers die duurzaam passend werk doet binnen of buiten de eigen organisatie. Zij kunnen na 104 weken aanspraak maken op een WIA-uitkering. Tot voor kort werd er zowel een theoretische als praktische beoordeling uitgevoerd op wat deze medewerker nog zou kunnen verdienen. De invoering van deze maatregel betekent dat medewerkers die (deels) werken, alleen nog praktisch getoetst worden op hun arbeidsvermogen.

 

Hoewel de maatregel officieel pas per 1 juli ingaat, horen we nu al dat met deze nieuwe regeling gewerkt wordt en de eerste medewerkers daardoor de keuring versneld doorlopen.

Bron: nieuwsbericht 14-06-2024 13:00 Rijksoverheid.nl

 

 

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie