facebookpixel

Outplacement van een medewerker, maar ook je baan verliezen, is voor alle partijen een heftige ervaring. Een bedrijfsovername, -sluiting, reorganisatie of arbeidsconflict is tenslotte lang niet altijd een vrijwillige keuze. Alleen een zo groot mogelijke kans op een nieuwe baan kan de emotionele en financiële consequenties verzachten voor zowel werknemer als werkgever.

Wij houden van aanpakken

Daarom ligt onze focus vanaf dag één op het vinden van werk. Wij scannen dagelijks op relevante vacatures met behulp van een innovatief vacaturezoekprogramma en leggen deze direct aan de werknemer voor. Daarnaast krijgt deze een eigen account om ook zelf gericht en gemakkelijk te zoeken naar beschikbare banen. Een uitgekiende werkwijze ontwikkeld in meer dan 15 jaar.

Outplacement Succes (vrijwel) verzekerd!

Outplacementbureau RondomWerk mag trots zijn op een hoog plaatsingspercentage (86 procent). Dat betekent dat wij meer dan vier van de vijf outplacementtrajecten succesvol afsluiten.

Op het lijf geschreven

De outplacementbegeleiding van RondomWerk helpt iedere werknemer na ontslag bij het vinden van een nieuwe baan. Het geheim van ons uitzonderlijk hoge plaatsingspercentage bij begeleiding van werk naar werk? Dat is zonder twijfel onze persoonlijke aanpak! Want ondanks dat de duur van de begeleiding en de intensiteit in overleg bepaald worden, is de outplacementbegeleiding voor iedere medewerker op maat en daarom door hem modulair af te nemen. Want waar de één het liefst zelfstandig aan een nieuwe baan werkt in onze E-learning module, kiest een ander ervoor zijn transitievergoeding in te zetten voor loopbaanonderzoek, sollicitatietraining of het opdoen van werkervaring in een nieuwe functie.

Ons netwerk(t)

Ons uitgebreide en sterke netwerk van bedrijven – ook bij u in de regio – speelt een belangrijke rol in de resultaatgerichte aanpak van RondomWerk. Bij of dankzij deze relaties weten wij werknemers zo snel mogelijk weer in een passende functie aan het werk helpen. Een aanpak die zowel voor de werknemer als werkgever uitkomst biedt.

Vragen staat vrij

Meer weten over outplacement volgens RondomWerk? Neem vrijblijvend contact op. Onze werkadviseur geeft graag antwoord op uw vragen.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


lowys
GGZ
zorggroepterweel
vitalis college
rabobank
Auris
Tante Louise
openbaar basisonderwijs
Rondomwerk outplacement bureau
mepavex
decolabel
loopbaanbegeleiding, re-integratie

Veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen re-integratie tweede spoor en outplacement?

In beide gevallen is het uiteindelijke doel het vinden van werk bij een andere werkgever. Het verschil zit hem echter in de oorzaak. Bij re-integratie tweede spoor is er sprake van het niet meer kunnen werken bij de eigen werkgever door arbeidsongeschiktheid. Bij outplacement is er geen sprake van ziekte.

Wanneer is er spraken van een plaatsing?

Volgens RondomWerk is er sprake van een plaatsing wanneer een medewerker in minimaal de helft van het aantal uren geplaatst is in ander werk voor een periode van minimaal zes maanden. Het plaatsingspercentage van RondomWerk bedraagt 86 procent.

Wat is de duur van een outplacementtraject?

RondomWerk gelooft in de kracht van maatwerk. Zo stemmen we in overleg met u en de medewerker af welke duur en intensiteit van de begeleiding de grootste kans van slagen heeft. De minimale duur voor een outplacementtraject bedraagt drie maanden. Daarna kan de begeleiding worden verlengd met periodes van drie maanden.

Is outplacement wettelijk verplicht?

Outplacement is niet wettelijk verplicht. Wanneer er sprake is van een reorganisatie worden vaak afspraken over de mogelijkheid tot outplacement opgenomen in het sociaal plan. Een werknemer is evenmin verplicht om een outplacementtraject te aanvaarden.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie