facebookpixel Outplacement bij RondomWerk? Plaatsingspercentage van 86%

Beide partijen een goed gevoel over outplacement? Het kan echt met gedegen outplacement coaching!

Beslissen om een medewerker te (laten) begeleiden naar een andere baan – outplacement – gaat geen werkgever gemakkelijk af. Aan de andere kant van de tafel is je baan verliezen een heftige ervaring. Toch ontkomen maar weinig werkgevers in hun carrière aan een of meer outplacement trajecten. Een bedrijfssluiting of -overname, reorganisatie of arbeidsconflict is nu eenmaal niet altijd een vrijwillige keuze. De enige manier om de emotionele en financiële consequenties te verzachten voor zowel medewerker als werkgever? Een zo groot mogelijke kans op een nieuwe baan.

Vier op vijf keer succes met outplacement coaching

Al zien medewerkers het in eerste instantie meestal anders: een nieuwe baan bij een andere werkgever is een mooie kans. En kan het begin markeren van een nieuw (werk)leven. Daarom ligt onze focus vanaf dag één op het vinden van werk. En met resultaat! De loopbaan- of outplacement coaches van RondomWerk laten al jaren een hoog plaatsingspercentage (86%) zien. Dat betekent dat wij maar liefst meer dan vier van de vijf outplacementtrajecten succesvol afsluiten.

Zo werkt outplacement coaching wél

De afgelopen 16+ jaar hebben onze outplacement coaches een innovatatieve outplacement coaching werkwijze ontwikkeld waardoor beide partijen vaak met een goed gevoel op het outplacementtraject terugkijken. De sleutelwoorden? Oprechte aandacht voor de medewerker. Een innovatief vacaturezoekprogramma. En een netwerk dat (mee)werkt.

Ruimte maken is kans vergroten

Zo start outplacementbegeleiding volgens RondomWerk met tenminste één persoonlijk intakegesprek. Onze re-integratiespecialisten leggen daarin al gauw de vaardigheden, zoekrichting en persoonlijke kwaliteiten van de medewerker bloot. Waar liggen zijn kansen? Zijn er vacatures in die richting? Sluiten ze naadloos aan of is er (nieuwe) werkervaring nodig om een interessante kandidaat te zijn? Maar ook: zijn er dingen die hij nog moet ‘loslaten’? Een open gesprek over deze onderwerpen geeft ruimte aan de nieuwe start die de medewerker gaat maken.

Het complete plaatje

Terwijl de outplacement coach onze zoekmachine opdracht geeft geschikte vacatures boven water te toveren en mogelijke nieuwe werkgevers in ons netwerk benadert, begeleidt hij de medewerker bij zijn zoek- en sollicitatieproces. Het opfrissen van zijn sollicitatievaardigheden, webinars volgen, een goed CV opstellen, brieven schrijven, het voorbereiden van gesprekken, online profilering, de persoonlijke presentatie van de kandidaat-in-spé? Het is maar net wat aandacht nodig heeft. En wat kan helpen precies die nieuwe baan te vinden die recht doet aan zijn kwaliteiten, wensen en ervaring.

Rap(portage)

Vraagt u bij ons een outplacementtraject aan voor uw medewerker(s)? Dan is snelheid van handelen een belangrijke ‘goed-gevoel-factor’ voor zowel u als uw medewerker. Daarom zorgen de outplacement coaches van RondomWerk dat u in ieder geval binnen vier weken een concreet begeleidingsplan in handen heeft. Tot het moment dat u de gedegen eindrapportage ontvangt, houdt hij of zij u telefonisch of per e-mail vanzelfsprekend goed op de hoogte over de voortgang van het proces.

Onze tarieven

Waar de één het liefst zelfstandig aan een nieuwe baan werkt in onze e-learning module, kiest een ander ervoor zijn transitievergoeding in te zetten voor loopbaanonderzoek, sollicitatietraining of het opdoen van werkervaring in een nieuwe functie. Daarom is onze outplacement coaching altijd op maat en modulair af te nemen. Welke tarieven wij hanteren voor de verschillende onderdelen, maken wij graag voor u inzichtelijk. [link naar offerte-pagina].

Vragen vooraf?

Eerst meer weten over outplacement coaching volgens Outplacementbureau RondomWerk? Dat kan natuurlijk ook. Onze outplacement coach geeft graag antwoord op al uw vragen. Neem daarvoor gerust vrijblijvend contact op met een van onze outplacement coaches.

 

 

Meer weten over de voordelen onze online portal? Of een goed gesprek over hoe de RondomWerkplaats ook uw re-integratietrajecten ten goede komt? Laat het ons weten!

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen re-integratie tweede spoor en outplacement?

In beide gevallen is het uiteindelijke doel het vinden van werk bij een andere werkgever. Het verschil zit hem echter in de oorzaak. Bij re-integratie tweede spoor is er sprake van het niet meer kunnen werken bij de eigen werkgever door arbeidsongeschiktheid. Bij outplacement is er geen sprake van ziekte.

Wanneer is er spraken van een plaatsing?

Volgens RondomWerk is er sprake van een plaatsing wanneer een medewerker in minimaal de helft van het aantal uren geplaatst is in ander werk voor een periode van minimaal zes maanden. Het plaatsingspercentage van RondomWerk bedraagt 86 procent.

Wat is de duur van een outplacementtraject?

RondomWerk gelooft in de kracht van maatwerk. Zo stemmen we in overleg met u en de medewerker af welke duur en intensiteit van de begeleiding de grootste kans van slagen heeft. De minimale duur voor een outplacementtraject bedraagt drie maanden. Daarna kan de begeleiding worden verlengd met periodes van drie maanden.

Is outplacement wettelijk verplicht?

Outplacement is niet wettelijk verplicht. Wanneer er sprake is van een reorganisatie worden vaak afspraken over de mogelijkheid tot outplacement opgenomen in het sociaal plan. Een werknemer is evenmin verplicht om een outplacementtraject te aanvaarden.

Artikelen over Outplacement

Outplacement is meer dan alleen solliciteren

Helaas komt het voor dat een werknemer onvrijwillig ander werk moet zoeken. Bijvoorbeeld bij (dreigend) ontslag of het niet verlengen van een contract. Je baan verliezen, maar ook afscheid moeten nemen van een medewerker is voor beide

Lees verder

Zorgvuldige re-integratie tweede spoor en uitkomst WIA

Jaarlijks meldt re-integratiebureau RondomWerk de resultaten van alle afgeronde begeleidingstrajecten tweede spoor bij keurmerkorganisatie Blik op Werk. Sinds 2011 is RondomWerk keurmerkhouder voor o.a. outplacement, re-integratie tweede spoor en begeleiding naar werk vanuit een uitkeringssituatie. Voor het

Lees verder

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie