OUTPLACEMENT IS MEER DAN ALLEEN SOLLICITEREN

Helaas komt het voor dat een werknemer onvrijwillig ander werk moet zoeken. Bijvoorbeeld bij (dreigend) ontslag of het niet verlengen van een contract. Je baan verliezen, maar ook afscheid moeten nemen van een medewerker is voor beide partijen een vervelende gebeurtenis. Outplacement helpt dan met het zoeken naar en vinden van een andere baan. Zo komt dat nieuwe begin snel dichterbij. Maar wat is outplacement nog meer dan helpen met solliciteren?

BEGELEIDING VAN WERK NAAR WERK

Veelal kan de transitievergoeding worden ingezet voor deskundige outplacementbegeleiding. Het is dan prettig om te weten wat je voor die begeleiding gaat krijgen. De begeleiding is op maat per module in te kopen, zodat deze perfect aansluit bij de wensen en behoeften van de medewerker. Soms is de zoekrichting al duidelijk en ligt de focus op het introduceren bij potentiële werkgevers en jobhunting. Voor een andere medewerker kan het noodzakelijk zijn om eerst een verkenning van het kunnen en willen in te zetten middels werk gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijsten en competentietesten. Of wordt het beste resultaat gehaald door eerst een uitgebreid loopbaanonderzoek uit te voeren?

PERSOONLIJKe EN DAADKRACHTIGe outplacement

Juist in zo’n onzekere periode kan persoonlijke begeleiding het verschil maken. Tijdens de eerste kennismaking met de werkadviseur van outplacementbureau RondomWerk wordt duidelijk wat nodig is om vooruit te komen. Ook rouwbegeleiding kan deel uitmaken van het zetten van de eerste stappen. Het tempo van de begeleiding en welke interventies wanneer nodig zijn, wordt in overleg bepaald. Het maken van de juiste keuzes geeft weer energie!

WIST U DAT?

– Het plaatsingspercentage outplacement van RondomWerk maar liefst 86% is?
– RondomWerk beschikt over het vier sterren keurmerk van Blik op Werk?
– Onze werkadviseurs samen beschikken over een uitgebreid netwerk van interessante bedrijven en organisaties waar uw werkervaring tot zijn recht kan komen?
– RondomWerk gebruik maakt van een innovatief vacaturezoeksysteem zodat snel en efficiënt gezocht kan worden naar passende vacatures?

Meer weten over outplacementbegeleiding volgens RondomWerk? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of een offerte op maat voor outplacement.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Christa Paauwe, werkadviseur/jobhunter/sales