facebookpixel Bedrijfshulpverlening (BHV) organiseren - Rondomwerk

Heeft uw organisatie de bedrijfshulpverlening – zeker weten – op orde?

Een van de vijf verplichte onderdelen van uw arbobeleid is BHV, voluit bedrijfshulpverlening. Naast een RI&E, ziekteverzuimbeleid, een preventiemedewerker en periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) is dat een van de middelen om iedereen binnen uw organisatie gezond en veilig te laten werken.

De eerste hulp is de beste

Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) is de aangewezen persoon om voor de eerste hulpverlening te zorgen als er een ongeluk gebeurt of bijvoorbeeld brand uitbreekt. Een niet te onderschatten verantwoordelijkheid: goede bedrijfshulpverleners voorkomen vaak dat een ongeluk uitmondt in een ramp voor hun collega’s en het bedrijf. Gek genoeg stelt de wet geen bijzondere eisen aan de opleiding van BHV’ers. Tegelijkertijd moet u er als werkgever wél voor zorgen dat zij hun taken goed kunnen uitvoeren.

Verplicht voor grote en kleinere werkgevers

In grotere organisaties is het belangrijk dat er meerdere bedrijfshulpverleners zijn die weten wat er moet gebeuren als zich een calamiteit voordoet. Omdat een ongeluk altijd onverwacht komt, moet u als werkgever van een grotere organisatie uiteraard ook rekening houden met ziekte, vakantie en ploegendiensten bij het organiseren van de BHV. Geeft u leiding aan een kleiner bedrijf? Dan kunt u er voor kiezen de taken van de bedrijfshulpverlening zelf op u nemen. U moet dan wel ten minste één medewerker aanwijzen die u vervangt als u er zelf niet bent.

Uitbesteden is geen optie

Bedrijfshulpverlening is de enige taak die u (vrijwel) niet aan uw arbodienst kunt uitbesteden omdat er altijd minimaal een BHV’er fysiek aanwezig moet zijn. Doordat RondomWerk zowel thuis is bij werkgevers die vijf mensen aan het werk houden, als bedrijven waar 5000 mensen werken en we onze diensten verlenen in alle mogelijke branches, kunnen we u uiteraard wel helpen uw bedrijfshulpverlening goed te organiseren.

Trainen wel

Wilt u meer weten over onze BHV-ondersteuning? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op.

Wat RondomWerk voor u kan betekenen


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie