facebookpixel No-riskpolis compenseert werkgevers bij ziekte van ouderen

No-riskpolis compenseert werkgevers bij ziekte van oudere werknemer

Op vrijdag 23 juni jl. is de ministerraad akkoord gegaan met een wetsvoorstel van demissionair minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. In dit wetsvoorstel wordt geregeld dat werkgevers middels een no-riskpolis schadeloosstelling krijgen, als zij een werknemer van 55 jaar of ouder aannemen die vervolgens langdurig ziek uitvalt.

Compensatie door de no-riskpolis

Deze regeling gaat in op 1 januari 2018. Met deze uitbreiding van de no-riskpolis hoopt de minister bedrijven over de streep te trekken om ook langdurig werkzoekenden van 55 jaar of ouder een baan te bieden. De huidige no-riskpolis compenseert ondernemingen voor het risico op ziekte en arbeidsongeschiktheid. Indien de oudere werknemer langdurig ziek wordt, draait het bedrijf zodoende niet op voor de verplichte loondoorbetalingsplicht van twee jaar.

Het is een vooroordeel dat een oudere werknemer vaker ziek is dan een jongere medewerker. Jongeren melden zich zelfs vaker ziek dan hun senior collega’s. Het is wel een feit dat als een oudere medewerker ziek wordt, ze vaak langer afwezig zijn. Met deze compensatieregeling wordt de kans vergroot dat 50-plussers in de WW toch weer sneller een baan vinden.

50+ EN JE BAAN VERLIEZEN?

Outplacementbureau RondomWerk helpt iedere werknemer na ontslag bij het vinden van een nieuwe baan. Immers, afscheid nemen van een medewerker of je baan verliezen is voor alle partijen een ingrijpende ervaring en lang niet altijd een vrijwillige keuze. RondomWerk verzorgt re-integratietrajecten naar werk en ondersteunt vijftigplussers bij het vinden van nieuw, passend werk. Onze persoonlijke en daadkrachtige outplacementbegeleiding met volle aandacht voor de capaciteiten en kennis van de vitale oudere werknemer maakt ons werk succesvol! Maar liefst drie van de vier outplacementtrajecten wordt afgesloten met een plaatsing.

RondomWerk draagt bij aan de verbeterde beeldvorming van de vijftigplusser. Ons uitgebreide en sterke netwerk van bedrijven speelt een waardevolle rol in het met elkaar in contact brengen van werkgever en werkzoekende.

De oudere werknemer is fit, heeft levens- en werkervaring en werkt nog minstens tien jaar. U verdient toch ook die nieuwe werknemer wiens ervaring in uw bedrijf tot zijn recht zal komen?

Meer weten over outplacement volgens RondomWerk? Onze werkadviseurs komen graag met u in contact.

Bron: FD

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie