Zo werkt het!

Spoor 2 re integratie kan het begin zijn van een nieuw (werk)leven. Een mooie kans voor de medewerker, zeker als er geen zicht is op werkhervatting binnen het eigen bedrijf. Dan is het goed om op zoek te gaan naar een nieuwe baan buiten de organisatie. In spoor 2 re integratie worden in de eerste gesprekken met de medewerker de vaardigheden, arbeidsmogelijkheden en persoonlijke kwaliteiten in kaart gebracht. Vanaf dag één bieden onze enthousiaste en ervaren werkadviseurs iedere medewerker persoonlijke en individuele begeleiding. Deze aanpak en onze actieve instelling blijkt zijn vruchten af te werpen.

Vragen maakt vrij

Wat verwacht de medewerker van de nieuwe baan? Welke werkervaring biedt aanknopingspunten naar deze arbeidsmarkt? Wat wil de medewerker nu echt? Waar liggen de kansen? Hoe maakt de medewerker de stap naar de nieuwe zoekrichting? Is er nog overbrugging nodig om deze stap te maken?  Welke vacatures zijn er in de zoekrichting? Wat moet de medewerker nog ontwikkelen om daarvoor in aanmerking te komen?  Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? Op al deze vragen zoekt onze werkadviseur met de medewerker het antwoord in de eerste fase van de spoor 2 re integratie.  Zo maken zij samen de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

Sollicitatie-activiteiten en jobsearching

Het vinden van geschikte vacatures kost veel energie. Deze tijd en aandacht kan de medewerker beter stoppen in het ontwikkelen van de sollicitatie-vaardigheden. Het leren schrijven van een goede brief, het opstellen van een up to date en vlot CV, het netwerken en het voorbereiden van gesprekken. RondomWerk werkt met een  innovatieve  vacaturezoekmachine die het zoeken van passende vacatures optimaal en efficiënt ondersteunt. De verdere begeleiding van de medewerker in het zoek- en sollicitatieproces is op maat: waar de één behoefte heeft aan gerichte sollicitatiebegeleiding, werkt de ander liever zelfstandig in de e-learning module.

Op het lijf geschreven

Het netwerk van RondomWerk is sterk, ook bij u in de regio. Wij geloven in de kracht van het opdoen van nieuwe werkervaring bij een nieuwe werkgever. Zo’n  werkervaringsplaats helpt de medewerker buiten de bekende kaders te kijken en weer een  arbeidsritme op te bouwen of te handhaven. Onze werkadviseur introduceert de medewerker bij werkgevers waar hij deze (nieuwe) werkervaring kan opdoen. De ervaring leert dat deze aanpak de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm vergroot.

Verdient u ook de persoonlijke aanpak van RondomWerk?

Bel vandaag nog met een van onze specialisten over spoor 2 re-integratie naar 085 -040 25 99.


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie