facebookpixel Outplacementtraject - Rondomwerk

Het verliezen van je baan, maar ook afscheid nemen van een medewerker, is een heftige ervaring voor alle betrokken partijen. Een reorganisatie of arbeidsconflict is niet altijd een vrijwillige keuze. Een outplacementtraject vergroot de kans op een nieuwe baan aanzienlijk. Dit verzacht de financiële en emotionele gevolgen voor de werknemer en werkgever.

Vragen maakt vrij

Wat zoekt, kan, wil en verwacht de medewerker van zijn nieuwe baan? Waar liggen de kansen? En waar is overbrugging nodig om de stap naar een nieuwe werkomgeving te maken? Welke vacatures zijn er? Passen ze direct of is er (nieuwe) werkervaring nodig om ervoor in aanmerking te komen? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? Allemaal de vragen waarop onze werkadviseur de medewerker het antwoord helpt vinden in de eerste fase van de begeleiding.

Zo maken zij samen de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

Wij houden van aanpakken

De focus van outplacementbureau RondomWerk ligt vanaf dag één op het vinden van werk. Met ons innovatieve vacaturezoekprogramma scannen wij dagelijks op relevante vacatures en leggen we deze direct aan de werknemer voor. De werknemer krijgt een eigen account zodat er ook zelf eenvoudig en gericht gezocht kan worden naar passende vacatures.

Succes outplacementtraject (vrijwel) verzekerd!

Een outplacementtraject heeft bij ons een hoge kans van slagen (86 procent). Dat betekent dat wij meer dan vier van de vijf outplacementtrajecten succesvol afsluiten.

De kracht van maatwerk

Een outplacementtraject helpt elke werknemer na ontslag bij het vinden van een nieuwe baan. Maar wat is dat het geheim van ons hoge plaatsingspercentage in een outplacementtraject? Dat is zonder twijfel onze persoonlijke aanpak! De duur en intensiteit van de begeleiding wordt in overleg bepaald. Zo wordt er voor elke medewerker gekeken welke aanpak de hoogste kans van slagen heeft. De één werkt het liefste zelfstandig aan een nieuwe baan waar de andere kiest voor onze E-learning module, kiest een ander ervoor zijn transitievergoeding in te zetten voor loopbaanonderzoek, sollicitatietraining of het opdoen van werkervaring in een nieuwe functie.

Ons netwerk(t)

Ons krachtig en uitgebreide netwerk van bedrijven – ook bij u in de regio – speelt een belangrijke rol in de resultaatgerichte aanpak van RondomWerk. Bij of dankzij deze relaties weten wij werknemers zo snel mogelijk weer in een passende functie aan het werk helpen. Een aanpak die zowel voor de werknemer als werkgever uitkomst biedt.

Meer weten?

Meer weten over het outplacementtraject volgens RondomWerk? Neem vrijblijvend contact op. Onze werkadviseurs geven graag antwoord op uw vragen.

Meer over outplacement:


Artikelen over outplacement

Outplacement is meer dan alleen solliciteren

Helaas komt het voor dat een werknemer onvrijwillig ander werk moet zoeken. Bijvoorbeeld bij (dreigend) ontslag of het niet verlengen van een contract. Je baan verliezen, maar ook afscheid moeten nemen van een medewerker is voor beide

Lees verder

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach