Van start met spoor 2 re-integratie

Als de re-integratie in het eerste ziektejaar nog geen zicht biedt op werkhervatting in het eigen of aangepast werk, dient spoor 2 re-integratie (daarnaast) gestart te worden. De start van de zoektocht naar een nieuw (werk)leven. Om gezamelijk met onze werkadviseur op zoek te gaan naar een nieuwe passende functie in de regio Rotterdam.  De spoor 2 re-integratie begint met gesprekken met de medewerker waarin de arbeidsmogelijkheden, vaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van de medewerker worden verkend. Met een actieve instelling en resultaatgerichte aanpak wordt gezocht naar een nieuwe start. Vanaf dag één met persoonlijke aandacht èn aanpak lukt het medewerkers om samen met onze werkadviseurs in Rotterdam een nieuw begin dichterbij te halen.

Vragen maakt vrij

Waar wil de medewerker naar op zoek? Waar ligt de ambitie precies en wat verwacht de medewerker van de nieuwe baan? In welke sector in de regio Rotterdam ziet hij mogelijkheden? Welke werkervaring biedt aanknopingspunten naar de arbeidsmarkt 2017? Hoe maakt de medewerker de stap naar de nieuwe zoekrichting? Is er misschien aanvullende scholing nodig om deze stap te maken? Zijn er voldoende vacatures in de zoekrichting? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? De werkadviseur van RondomWerk in de regio Rotterdam helpt de medewerker op al deze vragen de antwoorden te vinden. Zo maken zij samen in de eerste fase van de spoor 2 re-integratie de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

De kracht van een werkervaringsplaats

Het netwerk van RondomWerk in de regio Rotterdam is sterk. Het opdoen van nieuwe werkervaring helpt bij het kijken buiten de bestaande kaders. Wij geloven in de kracht van zo’n werkervaringsplaats bij een nieuwe werkgever in de regio Rotterdam. Deze aanpak helpt de medewerker in het opbouwen van een ritme en draagt bij aan de motivatie voor het vinden van een nieuwe betaalde baan.

Op naar een nieuwe baan!

Het zoeken naar passende vacatures kost veel tijd. Energie die de medewerker beter kan gebruiken voor het ontwikkelen van een goed CV, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken of brieven schrijven. Waar de één hulp nodig heeft in het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, heeft de ander meer ondersteuning nodig in het leren netwerken en het verbeteren van de (online) presentatie. De innovatieve vacaturezoekmachine van re-integratiebureau RondomWerk ondersteunt dit zoekproces optimaal en effectief. Ondertussen wordt de medewerker verder begeleid in het zoek- en sollicitatieproces.

Verdient u ook de persoonlijke aanpak van RondomWerk?

Bel vandaag nog met een van onze specialisten over spoor 2 re-integratie in  West Brabant naar 085 -040 25 99.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie