Benut de mogelijkheden

Als er geen zicht is op werkhervatting in aangepast of eigen werk, kan spoor 2 re-integratie het begin zijn van een nieuw (werk)leven. Met ondersteuning van onze bevlogen en ervaren werkadviseur op zoek gaan naar een nieuwe baan in de regio Utrecht is dan een mooie kans. In de eerste persoonlijke gesprekken met de medewerker worden de zoekrichting, vaardigheden, de arbeidsmogelijkheden en de persoonlijke kwaliteiten van de medewerker in beeld gebracht. Met een actieve en resultaatgerichte instelling en ‘het oog op de bal’ lukt het medewerkers om samen met onze werkadviseurs een nieuw begin dichterbij te halen.

Vragen maakt vrij

Waar ligt de ambitie nu precies en wat verwacht de medewerker van de nieuwe baan? In welke sector in de regio Utrecht ziet hij mogelijkheden? Welke werkervaring biedt aanknopingspunten naar de arbeidsmarkt 2017? Hoe maakt de medewerker de stap naar de nieuwe zoekrichting? Is er misschien aanvullende scholing nodig om deze stap te maken?  Zijn er voldoende vacatures in de zoekrichting? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? De werkadviseur van RondomWerk Utrecht helpt de medewerker op al deze vragen de antwoorden te vinden. Zo maken zij samen in de eerste fase van de spoor 2 re-integratie de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

Jobsearching anno 2017?

Passende vacatures vinden kost veel tijd en aandacht. Deze energie kan de medewerker beter gebruiken voor het ontwikkelen van de sollicitatievaardigheden. Dit is maatwerk, afhankelijk van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de medewerker. Sommige medewerkers hebben ondersteuning nodig in het leren schrijven van brieven of het opstellen van een up to date CV, de ander heeft meer begeleiding nodig in het verbeteren van de online presentatie en het leren netwerken. RondomWerk werkt met een innovatieve vacaturezoekmachine, die het zoeken van passende vacatures ondersteunt. De verdere coaching van de medewerker in het zoek- en sollicitatieproces is op maat en toegesneden op dat wat de medewerker echt nodig heeft.

De kracht van een werkervaringsplaats

Het netwerk van RondomWerk in de regio Utrecht is groot. Binnen ons netwerk stellen wij de medewerkers voor voor het opdoen van nieuwe werkervaring. Wij geloven in de kracht van zo’n werkervaringsplaats bij een nieuwe werkgever. De werkervaringsplaats helpt de medewerker weer een arbeidsritme op te bouwen of te handhaven en buiten de bekende kaders te kijken.

Verdient u ook de persoonlijke aanpak van RondomWerk?

Bel vandaag nog met een van onze specialisten over spoor 2 re-integratie in de regio Utrecht naar 085 -040 25 99.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach