Van start met spoor 2 re-integratie

Als de re-integratie in spoor 1 nog geen zicht biedt op werkhervatting in het eigen of aangepast werk, dient spoor 2 re-integratie (daarnaast) te starten. Het begin van het onderzoeken van een nieuw (werk)leven. Om samen met onze werkadviseur op zoek te gaan naar een nieuwe baan in West Brabant.  De spoor 2 re-integratie start met gesprekken met de medewerker waarin de vaardigheden, de arbeidsmogelijkheden en de persoonlijke kwaliteiten van de medewerker worden verkend. Met een resultaatgerichte en actieve instelling wordt gezocht naar een nieuw begin. Vanaf dag één met persoonlijke aandacht èn aanpak lukt het werknemers om samen met onze werkadviseurs in West Brabant een nieuw begin dichterbij te halen.

Vragen maakt vrij

Waar wil de medewerker naar op zoek? In welke sector in West Brabant ziet hij mogelijkheden? Waar ligt de ambitie precies en wat verwacht de medewerker van de nieuwe baan? Welke werkervaring biedt aanknopingspunten naar de arbeidsmarkt 2017? Hoe maakt de medewerker de stap naar de nieuwe zoekrichting? Is er misschien aanvullende scholing nodig om deze stap te maken?  Zijn er voldoende vacatures in de zoekrichting? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? De werkadviseur van RondomWerk in de regio West Brabant helpt de medewerker op al deze vragen de antwoorden te vinden. Zo maken zij samen in de eerste fase van de spoor 2 re-integratie de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

Jobhunting en sollicitatie-activiteiten

Het zoeken naar passende vacatures kost veel tijd.  Energie die de medewerker beter kan inzetten voor het ontwikkelen van een goed CV, brieven schrijven of het voorbereiden van gesprekken. En waar de één ondersteuning nodig heeft in het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, heeft de ander meer begeleiding nodig in het leren netwerken en het verbeteren van de online presentatie. De innovatieve vacaturezoekmachine van RondomWerk ondersteunt dit zoekproces efficiënt en optimaal. In de tussentijd wordt de medewerker verder begeleid in het zoek- en sollicitatieproces.

Netwerk(t)

Het netwerk van RondomWerk in West Brabant is sterk. Het opdoen van nieuwe werkervaring helpt bij het kijken buiten de bestaande kaders. Wij geloven in de kracht van zo’n werkervaringsplaats bij een nieuwe werkgever in West Brabant. Deze aanpak helpt de medewerker in het opbouwen van een ritme en draagt bij aan de motivatie voor het vinden van een nieuwe betaalde baan.

Verdient u ook de persoonlijke aanpak van RondomWerk?

Bel vandaag nog met een van onze specialisten over spoor 2 re-integratie in  West Brabant naar 085 -040 25 99.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach