Onderzoeken wat wel kan

Als er geen zicht is op werkhervatting in het eigen of aangepast werk, kan spoor 2 re-integratie het begin zijn van een nieuw (werk)leven. Met hulp van onze enthousiaste en ervaren werkadviseur op zoek gaan naar een nieuwe baan in de provincie Zeeland is dan een mooie kans. In de eerste gesprekken met de medewerker worden de vaardigheden, de zoekrichting, de arbeidsmogelijkheden en de persoonlijke kwaliteiten van de medewerker verkend. Onze persoonlijke aandacht èn aanpak vanaf dag één werkt: met een resultaatgerichte en actieve instelling en ‘het oog op de bal’ lukt het werknemers om samen met onze werkadviseurs een nieuw begin dichterbij te halen.

Vragen maakt vrij

Waar wil de medewerker naar op zoek? In welke sector in de provincie Zeeland ziet hij mogelijkheden? Waar ligt de ambitie nu precies en wat verwacht de medewerker van de nieuwe baan? Welke werkervaring biedt aanknopingspunten naar de arbeidsmarkt 2017? Hoe maakt de medewerker de stap naar de nieuwe zoekrichting? Is er misschien aanvullende scholing nodig om deze stap te maken?  Zijn er voldoende vacatures in de zoekrichting? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? De werkadviseur van RondomWerk Zeeland helpt de medewerker op al deze vragen de antwoorden te vinden. Zo maken zij samen in de eerste fase van de spoor 2 re-integratie de weg – en het hoofd – vrij voor een nieuw begin.

Hoe vind ik die baan anno 2017?

Geschikte vacatures vinden kost veel tijd en aandacht. Deze energie kan de medewerker beter gebruiken voor het ontwikkelen van de sollicitatie-vaardigheden. Dit is maatwerk, afhankelijk van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de medewerker. Waar de één ondersteuning nodig heeft in het leren schrijven van brieven of het opstellen van een up to date CV, heeft de ander meer begeleiding nodig in het leren netwerken en het verbeteren van de online presentatie. RondomWerk werkt met een vernieuwende vacaturezoekmachine, die het zoeken van passende vacatures optimaal ondersteunt. De verdere begeleiding van de medewerker in het zoek- en sollicitatieproces is op maat en toegesneden op dat wat de medewerker echt nodig heeft.

Op het lijf geschreven

Het netwerk van RondomWerk in de provincie Zeeland is sterk. Bij deze relaties stellen wij de medewerkers voor het opdoen van nieuwe werkervaring. Wij geloven in de kracht van zo’n werkervaringsplaats bij een nieuwe werkgever.  De werkervaringsplaats helpt de medewerker weer een arbeidsritme op te bouwen of te handhaven en buiten de bekende kaders te kijken.  Deze aanpak vergroot de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm.

Verdient u ook de persoonlijke aanpak van RondomWerk?

Bel vandaag nog met een van onze specialisten over spoor 2 re-integratie in de provincie Zeeland naar 085 -040 25 99.

WAT RONDOMWERK VOOR U KAN BETEKENEN


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach