facebookpixel Tips voor een goed CV: Vergroot je kans op een baan!

Tips voor een goed curriculum vitae, vergroot de kans op een baan!

Ook in 2017 helpt de persoonlijke begeleiding van RondomWerk u op weg naar een nieuwe baan. Outplacement– en loopbaanbegeleiding is altijd op maat en modulair af te nemen. In samenspraak met de werkadviseur van RondomWerk bepaalt u zelf hoe u uw transitiebudget wilt inzetten. Wilt u meer zelfstandig aan de slag met de E-learning module of kiest u liever voor een persoonlijke sollicitatietraining en verbetering van uw curriculum vitae?

Kansen in kaart

Een goed beeld krijgen van de arbeidsmarkt, kansen en kwaliteiten in kaart brengen en het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om die nieuwe baan dichterbij te halen. De werkadviseur van RondomWerk helpt met het maken van een goed gemotiveerde sollicitatiebrief en het opstellen van een krachtig cv.

Een goed curriculum vitae als marketing tool

Een goed cv werkt als een marketing tool; jezelf in de schijnwerpers plaatsen bij potentiële werkgevers. Een goed cv laat zien wie je bent, wat je te bieden hebt (je ervaring + kernkwaliteiten) en waarom jij de beste kandidaat bent voor de functie.

4 tips voor een goed curriculum vitae

– Persoonlijke gegevens het liefst aanvullen met bijvoorbeeld de URL naar je LinkedIn profiel. Ga er vanuit dat recruiters  / HR-adviseurs / werkgevers je social media activiteiten checken. Houd daarom je activiteiten netjes en afgeschermd en je LinkedIn professioneel en up-to-date. Een aanbeveling op je LinkedIn profiel werkt als referentie. Referenties vermelden op je cv is niet meer van deze tijd.

– Een kort en krachtig persoonlijk profiel (samenvatting) geeft meteen een duidelijk beeld van wie je bent en wat je te bieden hebt. Een paar zinnetjes is voldoende. Wel specifiek geschreven op de gevraagde functie!

– Je werkervaring in chronologische volgorde, beginnen bij de meest recente. Het uitschrijven van taken/werkzaamheden/verantwoordelijkheden doe je van de laatste 10 jaar. Alles daarvoor beknopt functie en bedrijf is voldoende. Ook opleidingen en trainingen in chronologische volgorde, de meest recente bovenaan. Bedenk hierbij dat bij sommige trainingen of cursussen enige toelichting is gewenst. Een naam van een softwarepakket zegt niet iedere werkgever iets, handiger is om bijvoorbeeld te vermelden dat het een boekhoudprogramma is.

– Probeer op te vallen! Wees creatief, maar wel zodanig dat het bij je past. Een profielfoto op je cv kan helpen. Kies dan wel dezelfde als je LinkedIn profiel. Laat je cv checken op taalfouten en maak het cv niet langer dan twee pagina’s. Bij solliciteren bied je je cv aan als pdf document.

Succes (vrijwel) verzekerd

RondomWerk is trots op haar hoge plaatsingspercentage (73 procent)! Dat betekent dat wij maar liefst drie van de vier outplacementtrajecten succesvol afsluiten. Het geheim van ons hoge plaatsingspercentage bij begeleiding van werk naar werk? Dat is zonder twijfel onze individuele en persoonlijke aanpak. Verdient u ook de aanpak van RondomWerk? Bel vandaag nog met één van onze specialisten op 085 -040 25 99.

Een nieuwe baan waarin uw ervaring tot zijn recht komt? Als iemand het verdient, bent u het!

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie