facebookpixel Re-integratie Coach - Rondomwerk

Met een re-integratie coach of -adviseur naar een nieuw (werk)leven

Re-integratie coach of re-integratie adviseur? Ach, als het beestje maar een naam heeft. Maar vooral: als het ‘beestje’ uw vastgelopen medewerker maar zicht en zin geeft in een nieuw werkleven. Of dat nu op een andere plek binnen uw organisatie is. Of helemaal nieuw en anders in een andere functie bij een ander bedrijf. Om die – niet te onderschatten – switch te helpen bedenken, maken en waarderen, hebben de re-integratie adviseurs zoals we ze bij RondomWerk noemen, alles in huis wat nodig is…

Wat zoekt, kan en wil uw medewerker op zijn nieuwe plek in uw organisatie? Of wat verwacht hij van een nieuwe baan bij een andere werkgever? Waar liggen zijn kansen? Zijn er vacatures? Sluiten ze naadloos aan of is daar (nieuwe) werkervaring voor nodig? Maar ook: moet hij nog dingen ‘loslaten’? Allemaal vragen om de weg – en het hoofd – vrij te maken voor een nieuwe stap in zijn loopbaan.

Het begint met aandacht

Daarom begint een 2e spoor traject met RondomWerk altijd met tenminste één persoonlijk intakegesprek met de re-integratie coach. Met daarin alle aandacht voor de vaardigheden, zoekrichting en skills uw medewerker meebrengt. Zo trapt hij samen met de re-integratie coach het traject positief af en voelt hij zich gezien en gehoord. Prettig voor uw medewerker. En fijn voor u. Want zo kan onze re-integratie adviseur zorgen dat het begeleidingsplan binnen vier weken op uw bureau ligt. Zodat u snel weet hoe verder.

Doen wat werkt

Zelfs in deze arbeidsmarkt liggen geschikte vacatures niet altijd en voor iedereen voor het oprapen. Daarom maken onze re-integratie adviseurs gebruik van een online loopbaanportaal. Tegelijkertijd onderzoeken zij of er andere kanalen zijn die kansen bieden. Omdat uw medewerker niet zelf op zoek hoeft, kan hij al zijn tijd en energie kwijt in het aanscherpen van zijn sollicitatievaardigheden, zijn CV updaten, motivaties schrijven en gesprekken voorbereiden – ook qua persoonlijke presentatie!

Werkervaringsplaats?

Bijkomend voordeel van onze persoonlijke aanpak? Het brede regionale netwerk van onze re-integratie coaches dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. En waar we vaak de werkervaringsplaatsen vinden die re-integrerende medewerkers helpen in hun werkritme te blijven en/of (nieuwe) werkervaring op te doen. Zodoende werken zij aan competenties die in een nieuwe baan goed kunnen gebruiken. En komen ook functies en sectoren binnen bereik waarin zij nog geen ervaring hebben. Onze re-integratie adviseurs zien dat zo’n werkervaringsplaats enorm helpt een nieuwe betaalde baan te vinden. Al komt het ook regelmatig voor dat de ‘stage’ na een aantal maanden wordt omgezet naar een volwaardig arbeidscontract.

Verder begint hier

Bent u benieuwd hoe het positieve resultaat voor ogen, een actieve instelling en ‘het oog op de bal’ uw medewerker(s) van een einde naar een nieuw begin kan helpen? Bespreek gerust de concrete mogelijkheden en neem contact op met een van onze re-integratie adviseurs. Dan komt iedereen vaak verrassend snel verder.

Wat RondomWerk voor u kan betekenen


Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie