facebookpixel Toe aan duurzame inzetbaarheid? - Rondomwerk

Toe aan duurzame inzetbaarheid?

Is uw organisatie gereed om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan? Heeft u al ideeën uitgewerkt die bijdragen aan de vitaliteit van uw medewerkers? Vanaf september 2017 kunt u subsidie aanvragen voor de regeling Duurzame Inzetbaarheid. “Het is heel belangrijk dat mensen met plezier en gezond blijven werken. Daar investeren we graag in”, zegt staatssecretaris Jette Klijnsma. SZW stelt € 12,5 miljoen beschikbaar voor projecten om medewerkers langer vitaal en gezond aan het werk te houden.

Vitaliteit en wendbaarheid

In een vitale organisatie is de gezondheid van de werknemers van groot belang. Mensen werken steeds langer door en daardoor stijgt de gemiddelde leeftijd op de werkvloer. Duurzame inzetbaarheid gaat echter niet alleen om vitaliteit of gezondheidsmanagement, maar ook om de wendbaarheid van een organisatie. Om flexibiliteit, om cultuur en leiderschap. Hoe pak je duurzame inzetbaarheid proactief aan?

Duurzaam inzetbaar

Binnen bedrijven zijn meestal ken- en stuurgetallen aanwezig. Met deze getallen kunnen de risico’s in kaart worden gebracht die de inzetbaarheid kunnen verminderen. Op basis van deze informatie kunnen interventies worden ingezet en kan een project worden ingediend voor subsidie.

De projecten kunnen gericht zijn op het verminderen van werkstress, versterken van de leercultuur, vitaliteit op de werkplek, maar ook goed werkgeverschap. Werkgever en werknemer investeren op die manier samen. Denk hierbij ook aan omscholing, loopbaanadvies of meer autonomie op de werkvloer.

Meteen plezier van een vitale toekomst

Heeft u nog geen uitgedacht project? RondomWerk denkt graag met u mee. Samen komen we tot een helder programma met een duidelijk doel: een gezonder bedrijf voor nu en in de toekomst. Door actief aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid, vergroot u kennis, verlaagt u verzuim en versterkt u competenties.

Zet meteen de eerste stap

De aanvraagperiode loopt van 25 september tot en met 13 oktober 2017. De subsidie bedraagt 50%, dus is er sprake van cofinanciering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met RondomWerk. Zij presenteert graag persoonlijk alle voordelen van ons vitaliteitsplan voor uw organisatie.

Bron: Rijksoverheid

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie