facebookpixel “We voelen ons in 2040 even gezond als nu!” - Rondomwerk

“We voelen ons in 2040 even gezond als nu!”

Volgens de Volksgezondheids Toekomst Verkenning 2018 voelen we ons in 2040 even gezond als nu, ondanks de vergrijzing. Maar hoe kunt u uw medewerkers ondersteunen om nu gezonder te worden? Voor de korte termijn en met het oog op de toekomst?

Crēeer draagvlak

Om de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te bevorderen is het van belang dat er draagvlak wordt gecreëerd. Waar liggen de gezondheidsrisico’s op en buiten het werk? Wat ervaren de medewerkers als belastend? Hoe is het werk vol te houden tot de pensioengerechtigde leeftijd? Waarin kunnen de medewerkers worden gefaciliteerd? Ga het gesprek aan met uw medewerkers en kom samen tot een passend beleid en plan van aanpak.

Maak duurzame inzetbaarheid inzichtelijk

Om de duurzame inzetbaarheid en gezondheid van de medewerkers constant  op de agenda te houden, is het van belang dat de resultaten, kosten en baten inzichtelijk worden gemaakt . Wat is het verband tussen de klanttevredenheid en de gezondheid van de medewerkers? Worden er minder fouten gemaakt? Is de productiviteit toegenomen? Is de betrokkenheid van de medewerkers toegenomen en leidt  dit tot meer innovatie? Wat gebeurt er met het ziekteverzuim en bijkomende kosten? Dit zijn thema’s die u dient mee te nemen in een periodieke analyse van de duurzame inzetbaarheid en gezondheid.

duurzame inzetbaarheid, gezondheid, vitaliteit

Maar wat gaat u daadwerkelijk doen?

Onderzoek leert dat 87% van de mensen baat heeft bij ondersteuning in zelfmanagement van de leefstijl. Of de risicofactoren van uw medewerkers nu liggen bij roken, overgewicht, de werk-privé balans of een inactief leven, ondersteuning in zelfmanagement helpt deze risico’s te beperken. Kom samen met één van de managers, familie of een vitaliteitscoach tot een plan en zorg samen dat dit tot uitvoering wordt gebracht . Het grootste gedeelte van de dag wordt tenslotte besteed op het werk dus  als werkgever bent u faciliterend in een gezond leven op de werkvloer. Daar zullen uw organisatie en medewerkers samen de vruchten van plukken!

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen over hoe u uw medewerkers kunt ondersteunen in het bevorderen van de gezondheid en duurzame inzetbaarheid? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de adviseurs van re-integratiebureau RondomWerk.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie