facebookpixel Duurzame inzetbaarheid is meer dan alleen gezondheid - Rondomwerk

Duurzame inzetbaarheid is meer dan alleen gezondheid

Daadwerkelijk een verandering realiseren in de leefstijl en gezondheid van uw medewerkers is belangrijker dan ooit. Maar hoe pakt u dit aan?

Mensen werken steeds langer door en daardoor stijgt de gemiddelde leeftijd op de werkvloer.
Daardoor is het nog belangrijker geworden om de medewerkers tot de pensioengerechtigde leeftijd gezond, gemotiveerd en productief aan het werk te houden. Regelmatig worden er interventies ingezet om de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers te bevorderen. Maar wat te doen als een medewerker de ontwikkelingen binnen de organisatie niet kan bijbenen of als de huidige functie in de toekomst zal wijzigen of verdwijnen?

Gezondheid en wendbaarheid

Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen om vitaliteit of gezondheidsmanagement, maar ook om de wendbaarheid van een organisatie. Om flexibiliteit, om cultuur en leiderschap.

Duurzame inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling

De arbeidsmarkt verandert in een hoog tempo. Een van de grootste uitdagingen is om uw medewerkers te stimuleren en faciliteren om hierin mee te kunnen. Om te werken aan de flexibiliteit. Breng samen met uw medewerkers in beeld hoe zijn of haar toekomstige rol binnen de organisatie eruit zal komen te zien en op welke manier zij verder kunnen ontwikkelen.

Duurzame inzetbaarheid en mobiliteit

Welke stappen kunnen uw medewerkers in de loopbaan zetten om mee te kunnen gaan in de ontwikkelingen op de huidige arbeidsmarkt? Zijn er intern functies waar de medewerker naar toe kan groeien of moet er op termijn gekeken worden naar een functie buiten de organisatie? Hoe houdt u de medewerkers gemotiveerd en zorgt u voor de innovatie binnen uw organisatie? Dient er scholing ingezet te worden om de kwaliteit van uw dienst of product te kunnen verhogen? Om duurzame inzetbaarheid echt te laten renderen dienen deze thema’s meegenomen te worden in de acties.

Speel in op een gezonde toekomst

Heeft u moeite om duidelijk te krijgen welke stappen uw medewerkers nog kunnen zetten om duurzaam inzetbaar te blijven? De loopbaanadviseur van re-integratiebureau RondomWerk gaat graag met u in gesprek om u hierin te ondersteunen.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie