facebookpixel Hoe gaat RondomWerk om met COVID-19? - Rondomwerk

Hoe gaat RondomWerk om met COVID-19?

Het coronavirus heeft een forse impact op de samenleving. Ook voor uw organisatie kan het flinke gevolgen hebben. Onduidelijk is hoe lang deze situatie nog gaat duren en wat de economische gevolgen op korte én lange termijn zullen zijn. Maar één ding is zeker, we moeten het met z’n allen doen! Bij RondomWerk hebben we verschillende maatregelen genomen om de gezondheid van uw en onze medewerkers niet in gevaar te brengen en u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 • Medewerkers van RondomWerk werken zoveel mogelijk vanuit huis, op kantoren is een aangepaste bezetting.
 • Bij persoonlijk contact worden de geadviseerde hygiënische voorzorgsmaatregelen genomen ter preventie van overdracht van het virus.
 • Afspraken met uw medewerkers vinden zowel telefonisch als via videobellen plaats. Voor de afspraken wordt contact opgenomen met de klanten om een fysieke afspraak om te zetten. Wanneer dit problemen geeft voor de uitvoering, wordt contact met de opdrachtgever opgenomen.
 • Ook het kennismakings- en intakegesprek van een begeleidingstraject vindt tot 6 april telefonisch dan wel via beeldbellen plaats.
 • Eventuele kennismakingsgesprekken voor werkervaringsplaatsen worden voorlopig uitgesteld tot na 6 april. Evaluatiegesprekken voor werkervaringsplaatsen worden telefonisch uitgevoerd.
 • De jobhunting en sollicitatiebegeleiding vindt zoals gebruikelijk plaats via de online loopbaanportal van RondomWerk waarin de re-integratieadviseur de medewerker op afstand coacht in de sollicitatie-activiteiten.
 • Arbeidsdeskundige onderzoeken vinden plaats via video- of beeldbellen, indien dat niet mogelijk is telefonisch. De arbeidsdeskundige maakt daar melding van in zijn rapport. Dit wordt ondersteund door het SRA en NVvA.

  Automatisch onze artikelen ontvangen tijdens de RondomWerk-weken?

  Meld je aan. Ze stoppen vanzelf


  WIA beoordeling UWV

  Arbeidsdeskundige beoordelingen door het UWV worden momenteel telefonisch gedaan. De SRA en NVvA hebben aangegeven dat dit in deze situatie mag. Het UWV is bezig met het opstellen van nieuwe richtlijnen, waardoor de beoordelingen gewoon door kunnen blijven gaan. Momenteel wordt er door het UWV een inschatting gemaakt of het noodzakelijk is of een verzekeringsarts een lichamelijk onderzoek doet. Wanneer de aangevoerde medische informatie volledig is, kan hier van afgezien worden.

  Denken in kansen

  Laten we met elkaar kansen benutten, elkaar blijven inspireren en naar elkaar omkijken. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Succes de komende periode!

  Kunnen wij U ergens mee helpen?

  Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

  - Jules van Zundert, Directie