EEN NIEUWE START DOOR EEN WERKERVARINGSPLAATS

Elke organisatie krijgt wel eens te maken met een langdurig zieke medewerker. Om de terugkeer naar het eigen of aangepast werk te bevorderen wordt een re-integratie traject gestart. Er wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn om het eigen of aangepast werk binnen de organisatie uit te kunnen voeren. Wanneer na het eerste ziektejaar duidelijk is dat terugkeer in het eigen of aangepast werk binnen de organisatie niet mogelijk is wordt er een re-integratie tweede spoor traject gestart. Veel werkgevers ervaren een gebrek aan grip op de re-integratie tweede spoor en vinden dat de kwaliteit van de re-integratiedienstverlening vaak tekort schiet. Maar waar zit het verschil tussen  dossierbegeleiding en (pro)actieve begeleiding van een zieke medewerker naar een nieuwe of verbeterde werksituatie?

Individuele begeleiding werkt!

Individuele en persoonlijke aandacht én aanpak voor iedere medewerker blijkt vanaf de eerste dag  zijn vruchten af te werpen. Waar liggen de sterktes van de medewerker en binnen welke functies komen deze tot zijn recht? In welke functies kan er werkervaring opgedaan worden en hoe kan er weer opgebouwd worden in het aantal uren? Dit zijn vragen waarin de re-integratiecoach uw zieke medewerker in ondersteunt.

Werkervaringsplaats

Wanneer er duidelijk is welke functies aansluiten op de mogelijkheden en krachten van de medewerker wordt dit in de praktijk gebracht in een werkervaringsplaats. Om de medewerker te helpen ook buiten de bekende kaders te kijken en het arbeidsritme te handhaven, introduceert de re-integratiecoach hem bij werkgevers waar hij (nieuwe) werkervaring kan opdoen op een werkervaringsplaats.

Met vertrouwen naar een betaalde baan

De ervaring leert dat deze aanpak de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm vergroot. De re-integratiecoach gebruikt een innovatief vacaturezoekprogramma en onderzoekt welke andere kanalen kansen bieden. In de tussentijd  wordt de medeweker op maat begeleid bij zijn zoek- en sollicitatieproces. Ook wordt er actief aandacht besteedt aan de persoonlijke presentatie van de kandidaat-in-spé.

Want als iemand een persoonlijke aanpak verdient, is uw medewerker het wel

Meer weten over re-integratie tweede spoor volgens RondomWerkNeem vrijblijvend contact op. Onze werkadviseur geeft graag antwoord op uw vragen.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Christa Paauwe, werkadviseur/jobhunter/sales