facebookpixel Vergeet het 1ste en 2de spoor - Rondomwerk

Vergeet het 1ste en 2de spoor

Houd uw organisatie op het goede spoor!

Oog voor opleiding, loopbaanbegeleiding en vitaliteit leidt tot fittere, tevreden medewerkers, een lagere werkdrukbeleving en minder instroom in de WIA. En zijn dit nog niet genoeg redenen om te investeren in preventie? Medewerkers die goed in hun vel zitten, laten ook nog eens meer werkplezier zien, zijn innovatiever en minder vaak ziek/afwezig. Interessant? Zonder twijfel. Maar hoe zet je als werkgever de eerste stappen? Spoiler: gemakkelijker dan u waarschijnlijk denkt…

Preventie beter dan genezen

Kort, lang of blijvend verzuim voorkomen gaat verder dan wettelijke verplichtingen en stalen neuzen op de bouwplaats. Het begint bij een gezonde leefstijl, een veilige omgeving en ‘fit’ zijn voor het werk dat je doet. Fysiek fit. Maar ook geestelijk omdat je weet dat je over de vaardigheden beschikt die nodig zijn ‘to fit the job’. Nu en in de toekomst.

Een gezonde organisatie creëren én in stand houden

Werken aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers, is werken aan de gezondheid van uw organisatie. Maar op welke thema’s zet u in? En hoe weet u of juist die u gaan helpen uw bedrijfsdoelstellingen te behalen?  Waar draagt het bij aan de technologische en economische ontwikkelingen in uw organisatie? Welke behoeften hebben uw medewerkers? En – ook niet onbelangrijk –  hoe verdient u de investering terug?

Vinger op de zere plek

Welke acties bijdragen aan duurzame inzetbaarheid is voor iedere organisatie anders. Daarom is het belangrijk een nulmeting te doen. Deze brengt de risico’s in kaart die de inzetbaarheid in úw organisatie verminderen. En vormt daarmee de basis van het op maat te maken actieplan.

Gericht actieplan

Het plan dat de duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie gaat vergroten, bestaat uit gerichte acties. Acties gericht op vitaliteit en gezondheid. Op het ontwikkelen van nieuwe competenties die bijdragen aan de wendbaarheid van uw organisatie. Maar – essentieel in het slagen en borgen van duurzame inzetbaarheid – altijd acties die het commitment hebben van zowel medewerkers als leidinggevenden.

Duurzame inzetbaarheid verankerd in verzuimbeleid

Geen actieplan zonder implementatieplan met gekoppelde subdoelstellingen! Dat geeft u immers het duidelijke kader waarmee u continu kunt blijven werken aan een gezonde organisatie. Met minder verzuim, meer kennis, sterkere competenties, hogere productiviteit en… meer werkplezier.

Zet de eerste stap

Neem vandaag nog contact op met een van onze vitaliteitsadviseurs. Zij helpen u graag de eerste stap zetten om uw organisatie op het goede spoor te houden.

    Automatisch onze artikelen ontvangen tijdens de RondomWerk-weken?

    Meld je aan. Ze stoppen vanzelf


    Kunnen wij U ergens mee helpen?

    Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

    - Jules van Zundert, Directie