facebookpixel E-health en vitaliteitscoaching

E-health en vitaliteitscoaching

De spanning op de arbeidsmarkt neemt de laatste jaren toe. Het is voor werkgevers steeds lastiger  om goed personeel te werven. Daarnaast wordt er door de verhoging van de AOW leeftijd langer doorgewerkt. Het is voor werkgevers en werknemers belangrijker dan ooit om vitaal en productief het werk te kunnen blijven uitvoeren. E-health en vitaliteitscoaching zijn goede instrumenten om dit te kunnen realiseren.

Meedoen en volhouden

Onlangs onderzocht bedrijfsarts Tessa Kouwenhoven-Pasmooij van het Erasmus MC de effecten van een nieuw leefstijlprogramma in combinatie met e-health. Een van de belangrijkste motiverende factoren in het halen van een optimaal resultaat en het volhouden hiervan is volgens haar onderzoek het integreren van sociale elementen in het programma. Zo werd er een competitie opgezet waarin de deelnemers een bewegingsmeter kregen die hun activiteiten registreerde en er punten voor berekende. Door te bewegen spaarde ze punten die ze konden gebruiken in het spel. De gamificatie van de leefstijl zorgde ervoor dat het leuker gemaakt werd om te bewegen. Door het samenwerken in teams stimuleerden de deelnemers elkaar om meer te bewegen. Ook toen het spel afgelopen was, bleven de deelnemers elkaar zien en stimuleren. In onze optiek is door de gamificatie van de leefstijl in dit onderzoek een innovatieve invulling gegeven aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Investeren in vitaliteitscoaching

Veranderen is moeilijk. Zeker als het om leefstijl gaat. Naast de motiverende werking van de sociale aspecten heeft professionele begeleiding een positieve invloed op het verbeteren van de leefstijl. Welke factoren hebben een positieve invloed op het verbeteren van de leefstijl? Hoe is de balans tussen inspanning en rust? Wat doet stress met de medewerker? Wat levert energie? Waar liggen de sterke punten en wat inspireert? Allemaal facetten waarin vitaliteitscoaching de medewerker kan ondersteunen.

Wat als uw medewerkers toch uitvallen?

Mocht een van uw medewerkers onverhoopt toch  uitvallen, hoe kan hij dan weer spoedig re-integreren? Allemaal vragen waarin de adviseurs van re-integratiebureau RondomWerk u kunnen ondersteunen. Mocht u er even niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie