facebookpixel Halen uw medewerkers de Nederlandse norm gezond bewegen?

Halen uw medewerkers de Nederlandse norm gezond bewegen?

In het trendscenario van de VTV2018 haalt 68% van de Nederlanders de Nederlandse norm gezond bewegen (NNGB). Volwassenen voldoen aan de norm als zij minstens vijf dagen per week minimaal een half uur intensief bewegen. Bij 55 plussers mag de activiteit iets minder intensief zijn.

Halen uw medewerkers de norm gezond bewegen?

Weet u hoeveel procent van uw medewerkers deze norm gezond bewegen haalt? En hoe stimuleert u als werkgever gezond bewegen? Wat levert het op als uw medewerkers de norm halen? Maar gaan de mensen die de norm niet halen wel gebruik maken van het “fitnessabonnement”? Om uw personeel daadwerkelijk aan het bewegen te krijgen, is het van belang in beeld te brengen waar de behoeftes liggen. Waarin willen de medewerkers worden gefaciliteerd? Met deze inventarisatie wordt er draagvlak gecreëerd en kunnen zo passende acties worden uitgezet.

Ondersteun in zelfmanagement

Om de norm te kunnen behalen, is het voor veel mensen een extra motivatie om samen met collega’s, familie of vrienden te sporten of bewegen. Doe hier als werkgever uw voordeel mee en creëer binnen uw organisatie de mogelijkheid om samen te bewegen. Wanneer mensen vastlopen kan ondersteuning in het zelfmanagement een boost geven. Het behalen van positief resultaat werkt erg stimulerend en motiverend!

Ga voor een verbeterde leefstijl!

Re-integratiebureau RondomWerk biedt (maatwerk) vitaliteitspakketten voor uw organisatie, individueel of met de afdeling. Zo maken de medewerkers een eerste start in het aanpassen van de leefstijl en wordt de onderlinge betrokkenheid bevorderd. In drie gesprekken wordt de medewerker gericht en praktisch ondersteund in de gedragsverandering van de leefgewoontes. Het vitaliteitspakket kan modulair worden afgenomen en naar behoefte worden verlengd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

De bruisende vitaliteitscoach van RondomWerk vertelt u graag meer over de coaching en de resultaten. En over onze ervaringen en de successen van de medewerker in de eerste aanpassingen van hun duurzame inzetbaarheid. Met daarin een actieve rol van de medewerker en een stimulerende rol van u als werkgever. Krijgt u uw medewerkers aan het bewegen?

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach