facebookpixel In 2017 hadden bijna 8,7 miljoen Nederlanders betaald werk.

Bijna 8,7 miljoen Nederlanders met betaald werk in 2017

In het laatste kwartaal van 2017 nam het aantal Nederlanders met betaald werk per maand toe met 9 duizend. Hiermee komt het totaal aantal Nederlanders met betaald werk in 2017 uit op bijna 8,7 miljoen. In december 2017 kwam het aantal werklozen uit op 395 duizend. Door de afname in de werkloosheid registreerde het UWV een verdere daling in het aantal WW uitkeringen naar 330 duizend in december.

De spanning op de arbeidsmarkt neemt met de dag toe

Het werkloosheidspercentage in december blijft hangen op 4,4% van de beroepsbevolking. Een maand eerder bedroeg het werkloosheidspercentage eveneens 4,4. In december 2008 – aan het begin van de crisis – was dit 3,7 procent. Het aantal openstaande vacatures in 2008 was toen maar liefst 249 duizend. Aan het einde van het derde kwartaal 2017 telde Nederland 213 duizend openstaande vacatures. De spanning op de arbeidsmarkt lijkt met de dag toe te nemen.

Mensen maken de organisatie

Het werven van goed personeel is voor veel organisaties momenteel een grote uitdaging. Voor sommige bedrijven remt dit probleem de groei van de organisatie. Het is van groot belang om samen met het huidige personeel het maximale uit de organisatie te halen en de medewerkers aan de organisatie te binden. Zitten uw medewerkers nog wel op de juiste functie? Zo nee, hoe kunnen ze dan toch voor de organisatie behouden blijven? Halen ze het maximale uit hun werkdag? Hoe is de organisatie aantrekkelijk voor nieuw personeel? Kan het personeel mee ontwikkelen met de snelle veranderingen? Is er nog energie en ruimte voor innovatie? Is het werk vol te houden tot de pensioengerechtigde leeftijd? En mocht een van uw medewerkers onverhoopt ziek uitvallen, hoe kunt u dan zo goed mogelijk de re-integratie starten en begeleiden? Allemaal vragen waarin de bevlogen adviseurs van re-integratiebureau RondomWerk u graag ondersteunen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op. De werkadviseurs van RondomWerk staan u graag te woord.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie