facebookpixel Kabinet zet in op ontwikkeladvies en omscholing - Rondomwerk

Kabinet zet in op ontwikkeladvies en omscholing

Veel organisaties hebben de laatste jaren moeite met het vinden van goed personeel. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren naar verwachting verder toenemen. Om deze reden zet het nieuwe kabinet in op ontwikkeladvies en omscholing van oudere werknemers.

Regie op de loopbaan

Momenteel loopt er een tijdelijke subsidieregeling van het Ministerie van Sociale zaken om werkende 45-plussers te stimuleren om de regie over de loopbaan in eigen hand te nemen. Loopbaanadviseurs kunnen werkende vijfenveertigplussers in enkele geselecteerde beroepsgroepen een Ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag van € 600 aanvragen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, toekomstige loopbaanmogelijkheden en competenties. Uiteindelijk komt er een persoonlijk ontwikkelplan waarin de deelnemer heeft beschreven wat voor acties hij gaat ondernemen om aan het werk te blijven tot het pensioen. Ook bestaat er binnen de subsidieregeling de mogelijkheid om tot € 300 subsidie te verkrijgen voor het trainen van een leidinggevende op het gebied van ontwikkeladvies.

Omscholing oudere werkzoekenden

Het kabinet heeft de plannen om dertig miljoen euro beschikbaar te maken voor de scholing van oudere werkzoekenden. Met dit plan moeten de werkzoekenden een scholingstraject kunnen volgen voor een baan in een sector met veel vacatures. Veel organisaties hebben moeite met het vervullen van de vacatures en aan de andere kant zijn er nog veel werkzoekenden. Door middel van omscholing hoopt het kabinet een bijdrage te kunnen leveren aan de krapte op de arbeidsmarkt.

Zitten uw medewerkers op de juiste plek?

Heeft uw organisatie ook moeite met het werven van nieuw personeel en beperkt dit de groei van de organisatie? In dat geval is het van essentieel belang om het optimale uit uw medewerkers te halen zonder ze te overbelasten. Zit de medewerker nog op de juiste functie? Is het werk vol te houden?  Hoe verbetert u de productiviteit? Dit zijn allemaal vragen waarin onze loopbaanadviseurs uw organisatie en medewerkers helpen het antwoord te vinden.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op. De loopbaanadviseurs van RondomWerk staan u graag te woord.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie