facebookpixel Spanning op de arbeidsmarkt neemt toe - Rondomwerk

Spanning op de arbeidsmarkt neemt toe

De Nederlandse economie draait weer op volle toeren. Het aantal openstaande vacatures neemt in het derde kwartaal opnieuw toe. Eind september stonden er maar liefst 213 duizend vacatures open. Het aantal openstaande vacatures evenaart momenteel de stand van de periode 2006-2008. Deze positieve trend is ook terug te zien in de werkloosheid. De werkloosheid daalde in het derde kwartaal van dit jaar naar 428 duizend personen. De werkloosheid neemt hiermee met 25 duizend af vergeleken met het tweede kwartaal. Daarmee was in eind september 4,7% van de beroepsbevolking werkloos. Kortom de spanning op de arbeidsmarkt neemt verder toe.

Komt u aan goede mensen?

De bovengenoemde trends op de arbeidsmarkt zijn positief. Maar een toename van het aantal vacatures en een afname van de werkloosheid zorgt voor een krappe arbeidsmarkt. Tegenover de openstaande vacatures staan nu ongeveer 2 werklozen die beschikbaar zijn voor werk en werk zoeken. Vorig jaar waren er dat nog 3,2. Gelukkig evenaren we voor dit cijfer nog niet de periode van 2008. Toen waren er per vacature 1,3 werklozen. Maar als de huidige trend zich doorzet komt u dan in de problemen met het werven van goed personeel? Of heeft u al problemen met het krijgen van personeel? Er zijn in Nederland momenteel zo’n 445 duizend deeltijdwerkers die meer uren willen werken en hiervoor ook beschikbaar zijn. Zo is er dus misschien binnen uw huidige personeelsbestand nog de mogelijkheid om op te schalen in het aantal beschikbare uren.

Meer rendement uit uw personeel

Het wordt steeds lastiger om aan personeel te komen. Het is dan ook noodzaak om het maximale uit uw personeel te halen en te zorgen dat het werk vol te houden is. Zitten uw medewerkers wel op de juiste functie? Halen ze het maximale uit hun werkdag? Is er nog energie voor innovatie? Kan het personeel mee ontwikkelen met de snelle veranderingen? Is het werk vol te houden tot de pensioengerechtigde leeftijd? En mocht een van uw medewerkers onverhoopt ziek uitvallen hoe kan hij dan weer spoedig re-integreren? Allemaal vragen waarin de adviseurs van re-integratiebureau RondomWerk u kunnen ondersteunen. Mocht u er even niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie