facebookpixel Steeds meer nederlanders met betaald werk - Rondomwerk

Steeds meer nederlanders met betaald werk

Volgens cijfers van het CBS is het aantal Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar met betaald werk de afgelopen drie maanden met gemiddeld 20 duizend per maand toegenomen. 426 duizend mensen zonder betaald werk geven aan dat ze beschikbaar zijn voor werk en onlangs ook naar werk hebben gezocht. Doordat steeds meer mensen betaald werk hebben, daalde het aantal WW uitkeringen naar 362 duizend in augustus.

AFNAME WW UITKERINGEN

In bijna iedere beroepsgroep neemt het aantal WW uitkeringen af. In de transport en agrarische beroepsrichting was de reductie in het aantal WW uitkeringen het grootste met een afname van 10%. Naar sector gekeken, loopt de bouwnijverheid voorop met een reductie van 5,2%. Mede door de jaarlijkse zomerpiek is er een flinke (10,9) stijging in het aantal WW uitkeringen vanuit het onderwijs.

Meer ouderen met betaald werk

Het aantal werklozen in de leeftijdscategorie 45 tot 75 jaar daalt de afgelopen drie maanden met maar liefst 12,8%. In de periode augustus 2016 t/m augustus 2017 daalde de werkloosheid in de leeftijdscategorie van 45 tot 75 jaar het snelste met wel 21,3%.

 

betaald werk, outplacement, outplacementbureau, re-integratiebureau, loopbaanbegeleiding, re-integratietraject, tweede spoor traject

 

GRAAG WEER AAN HET WERK?

Het gaat goed met Nederland! Er zit groei in de economie en de werkloosheid neemt af. Kortom, de perfecte tijd voor mensen zonder betaald werk om weer aan het werk te komen. Maar heeft u als werkzoekende moeite met het vinden van passende vacatures of wordt u niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor de functie die u graag wilt? Of weet u juist niet goed wat voor werk u wilt? De outplacement en loopbaanbegeleiding van outplacementbureau RondomWerk helpt u in het zetten van de juiste stappen naar betaald werk.

ALS IEMAND HET VERDIENT, BENT U HET!

In de visie van RondomWerk zijn mensen -die kunnen en willen werken- op hun best als ze deelnemen aan de maatschappij. Om die nieuwe betaalde baan te vinden, is het belangrijk te weten welke functie u wilt. Immers, hoe iets vinden als men niet weet wat?
Middels verschillende loopbaan- en competentietesten ondersteunt de loopbaanadviseur van RondomWerk u in het vaststellen van de functies passend binnen uw ambities en mogelijkheden. Wanneer de zoekrichtingen helder zijn, wordt u ondersteund in het opstellen of verbeteren van het curriculum vitae, de sollicitatiebrief, gebruik van social media en netwerken. Daarnaast kijkt de werkadviseur met u mee in het vinden van passende vacatures en worden uw sollicitatievaardigheden getraind. De intensiteit en duur van de outplacementbegeleiding is maatwerk en afhankelijk van uw wensen en budget.

Het afgelopen jaar heeft maar liefst 86% van de mensen bij RondomWerk in begeleiding een nieuwe betaalde baan gevonden!

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach