facebookpixel Wereld diabetesdag 2016 - Rondomwerk

Wereld diabetesdag 2016

14 november 2016: WERELD DIABETESDAG! Het aantal mensen met diabetes op de werkvloer zal de komende jaren steeds meer problemen veroorzaken. Zeker nu mensen langer door moeten werken. Diabetes kan iemand belemmeren in het werk dat hij voor ogen heeft. Soms raakt iemand door diabetes het vertrouwen in zijn lichaam kwijt. Hoe kunnen werkgevers zelf een bijdrage leveren aan een oplossing? Hoe kunnen de oplopende kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid worden voorkomen?

Deze vragen gaan Occure en RondomWerk vrijdag 25 november beantwoorden op het congres ‘Diabetes & Werk’ in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Om werkend Nederland bewust te maken op de gevolgen van diabetes en om te laten zien hoe werknemers gezonder kunnen werken door relatief eenvoudige maatregelen. Het congres is bedoeld voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, diabetesverpleegkundigen, Arbo-professionals en HR managers.

Helaas is diabetes uitgegroeid tot de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. In 1990 hadden 160.000 Nederlanders diabetes, dit jaar al 1,2 miljoen. Nog eens 750.000 mensen lopen een verhoogd risico om het te krijgen. Bij het ontwikkelen van diabetes type 2 speelt overgewicht en gebrek aan beweging een belangrijke rol.

Als werkgever loont het om een rol te spelen in het bevorderen van een gezonde leefstijl van medewerkers. Op het congres krijgen deelnemers uitleg over diabetes en hoe werknemers met diabetes door middel van zelfmanagement goed aan het werk kunnen blijven. Verder wordt uitgelegd hoe werkgevers een gezonde leefstijl op de werkvloer kunnen bevorderen en hoe ze hun personeel in beweging kunnen krijgen. ,,We willen deelnemers aan het congres vooral op ideeën brengen en laten zien wat ze preventief kunnen doen,” aldus Jos Blaauwhof van Occure en Jules van Zundert van RondomWerk.

Dagvoorzitter van het congres is Tom van ’t Hek (radiopresentator, voormalig topsporter, arts). Sprekers zijn onder anderen Henk-Jan Aanstoot (diabetoloog Diabeter), Caroline Hagenaars (vitaliteitscoach RondomWerk), Izaira Kersten (actrice), Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid VU, columnist Het Parool), Ernst Jurgens (bedrijfsarts KLM Healthservice, bestuurslid NVAB) en Bas van de Goor (voormalig topsporter, oprichter Bas van de Goor foundation en aanjager Nationale Diabetes Challenge).

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Jules van Zundert, Directie