facebookpixel Werkervaring opdoen in het tweede spoor - Rondomwerk

Werkervaring opdoen in het tweede spoor

Terugkeer in het eigen of aangepast werk bij de eigen werkgever is waar de meeste arbeidsongeschikte medewerkers op hopen. Wanneer dit niet mogelijk is, dan start de re-integratie tweede spoor.

Wanneer re-integratie bij een andere werkgever?

In overleg met uw werknemer en de bedrijfsarts wordt afgesproken wanneer de re-integratie van de medewerker zich gaat richten op werk buiten uw bedrijf, het tweede spoor. In sommige situaties kan het al snel duidelijk zijn dat hervatten in het eigen bedrijf niet meer mogelijk is. Bijvoorbeeld in kleine bedrijven met weinig variatie in werk. Grote bedrijven hebben meer mogelijkheden om naar ander passend werk binnen het bedrijf te zoeken. Zij stellen dan pas na verloop van tijd vast dat re-integratie tweede spoor aan de orde is.

Ons netwerk(t)

Om de medewerker te helpen ook buiten de bekende kaders te kijken en het arbeidsritme te handhaven, kan hij nieuwe ervaring opdoen in ander werk bij een andere werkgever. Zonder dat zijn arbeidsrechtelijke positie verandert, want hij blijft namelijk bij u in dienst. Met de medewerker bepalen we welke branches en werkgevers interessant zijn. Onze werkadviseur introduceert hem bij deze werkgevers. Zo komen ook functies en sectoren binnen bereik waarin de medewerker nog geen ervaring heeft en werkt hij aan competenties die hij in een nieuwe baan kan inzetten.

Opdoen van werkervaring

De ervaring leert dat deze aanpak in de begeleiding tweede spoor de kans op en motivatie voor een nieuwe betaalde baan enorm vergroot. Ook kan de inlenende werkgever tijdens de re-integratie zonder verplichtingen kennismaken met de medewerker. Wel wordt er op de werkvloer begeleiding verwacht. De duur en de werkzaamheden van de werkervaringsplaats worden met elkaar afgesproken.

Op het lijf geschreven

Soms blijkt tijdens een werkervaringsperiode dat er mogelijkheden ontstaan voor passend werk bij de inlenende werkgever. Dan kan met alle betrokkenen de werkervaringsplaats worden vervolgd door een detachering. De omvang van de detacheringsplek is niet alleen afhankelijk van de mogelijkheden van de werknemer, maar ook van het aantal uren dat de inlener beschikbaar heeft. De duur van de detachering is afhankelijk van de situatie.

VERZUIMBEGELEIDING WAAR IEDEREEN BETER VAN WORDT!

Als iemand het verdient, bent u het. Meer weten over tweede spoor begeleiding?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze werkadviseurs helpen u graag!

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Eveline Couwenberg, registercasemanager / loopbaancoach