facebookpixel Boost medewerkerontwikkeling via loopbaanbegeleiding.

Stimuleer medewerkers zich te ontwikkelen middels loopbaanbegeleiding

De enige constanten lijken de continue veranderingen op de arbeidsmarkt en daardoor ook in organisaties. Volgens danktank “DenkWerk” is elk jaar is ongeveer 1 procent van de banen nieuw. Tegelijkertijd neemt de spanning op de arbeidsmarkt afgelopen kwartaal verder toe (80 vacatures per 100 werklozen). Hoe speel je hier als organisatie op in? Welke nieuwe functies ontstaan de komende tijd binnen uw organisatie en welke functies worden geschrapt door automatisering? Hoe geeft u de loopbaanbegeleiding van uw medewerkers vorm om de veranderingen binnen uw organisatie in goede banen te lijden?

Loopbaanontwikkeladvies 45 plussers

Wanneer uw medewerkers in “oude beroepen” blijven hangen en zich niet blijven ontwikkelen, kan uw organisatie in de problemen bij het vinden van het juiste personeel voor nieuwe functies. De overheid heeft daarvoor een tijdelijke subsidieregeling in het leven geroepen van € 600,- per medewerker. Het doel van de subsidieregeling is om medewerkers te stimuleren de regie over hun eigen loopbaan in eigen handen te nemen. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de medewerker.

Aan de slag met loopbaanbegeleiding

Het maken van keuzes ten aanzien van de loopbaan is spannend, maar ook inspirerend. Toch wordt het door veel medewerkers als lastig ervaren. Om die reden is het van belang dat uw organisatie medewerkers hierin ondersteund en waar mogelijk faciliteert. Waar liggen de kwaliteiten van de medewerker nou eigenlijk? Hoe kan de medewerker met meer zin, energie en plezier werken? Welke veranderingen zijn er in het werk? Dient er gezocht te worden naar opties buiten de organisatie? Weet de medewerker niet welke hij moet kiezen of durft hij niet? Soms heeft de medewerker extra ondersteuning nodig om deze vragen te beantwoorden en de vervolgstappen in de loopbaan vorm te geven.

Wij helpen uw medewerkers een stapje verder

Onze enthousiaste loopbaancoaches kunnen ondersteunen in dit proces en uw medewerkers begeleiden in het maken van keuzes. Zo helpt de loopbaanbegeleiding van RondomWerk uw medewerker met het maken van een nieuwe stap in zijn of haar carrière; een stap vooruit. Zodat werken weer energie geeft en uw bedrijf en medewerkers klaar zijn voor de toekomst.

Meer weten?

Meer weten over de werkwijze van RondomWerk? Neem vrijblijvend contact op. Onze loopbaancoaches geven graag antwoord op uw vragen over loopbaanbegeleiding.

 

Bron:
CBS: Dashboard arbeidsmarkt
DenkWerk: Arbeid in transitie

Kunnen wij U ergens mee helpen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen met een van onze collega's. 085 - 040 25 99

- Ineke Hagenaars, Directie